top of page
Αναζήτηση
  • Εικόνα συγγραφέαKaterina Vasilakopoulou

Επιστροφή στην κανονικότητα;

Παγκοσμίως πέρασε μια χρονιά πρωτόγνωρη για όλους. Με πολλές αλλαγές, πολλά συναισθήματα και απορίες. Ήταν σαν να ήμασταν πρωταγωνιστές σε μια ταινία επιστημονικής φαντασίας που όλοι έπρεπε να προφυλαχτούμε και να πολεμήσουμε έναν άγνωστο και αόρατο εχθρό. Πλέον φαίνεται ότι η μάχη φτάνει προς το τέλος της και αρχίζουμε να βλέπουμε ξανά τον κόσμο έξω... από το σπίτι μας. Όλοι χαιρόμαστε που θα επιστρέψουμε στην κανονικότητα μας αλλά για ποια κανονικότητα μιλάμε; Τι σημαίνει κανονικότητα; Όλο αυτό το διάστημα της απομόνωσης κάναμε κανέναν απολογισμό της ζωής μας; Είδαμε το πρόγραμμά μας, τα ενδιαφέροντά μας, τον τρόπο σκέψης μας; Και αν ναι είμαστε σίγουροι ότι θέλουμε ακριβώς όλα αυτά που είχαμε και που ζούσαμε πριν που όλα ήταν "φυσιολογικά"; Η ζωή προχωράει και δεν γυρίζει πίσω. Και μαζί με αυτή προχωράμε κι εμείς θέλοντας ή μη. Ακόμα και αν κάποια πράγματα είναι όπως παλιά, στην πραγματικότητα αλλά τόσα θα είναι καινούργια. Ίσως όχι τόσο σε υλικό επίπεδο αλλά σίγουρα σε ψυχολογικό και συναισθηματικό. Θα περάσει αρκετό διάστημα μέχρι τα βλέμματα που θα συναντιούνται δεν θα είναι γεμάτα τρόμο και χωρίς εμπιστοσύνη. Οι έντονες καταστάσεις μας προκαλούν και έντονα συναισθήματα και όσο πιο μεγάλο χρονικό διάστημα κρατάνε τόσο πιο εύκολα γίνονται μια νέα συνήθεια. Οπότε τα πράγματα θα αλλάξουν ξανά και θα χρειαστεί να προσαρμοστούμε εκ νέου στη νέα αυτή πραγματικότητα. Είναι ευκαιρία, λοιπόν, να φτιάξουμε μια νέα ζωή, μια νέα καθημερινότητα έτσι ώστε να δημιουργήσουμε μια πιο όμορφη... κανονικότητα.

Με ποιους τρόπους θα το πετύχουμε;

1. Καταγράφουμε τα χόμπι μας. Τι ήταν αυτό που κάναμε πριν τον περιορισμό και τι αυτό που υιοθετήσαμε κατά τη διάρκειά του που μας γέμιζε ενέργεια; 2. Τι είναι αυτό που μας έλειψε περισσότερο κατά τη διάρκεια της καραντίνας; 3. Ποια είναι τα συναισθήματα που θέλουμε να μας προκαλέσουν οι συγκεκριμένες ενασχολήσεις; 4. Τι χρόνο θα διαθέσουμε σε κάθε ένα από αυτά; 5. Ποιοι ανθρωποι έμειναν στη ζωή μας και ποιοι έφυγαν; Με ποιους θέλουμε να βρεθούμε ξανά και ποιών η απουσία δεν μας ενοχλεί; 6. Ποιος ο χρόνος που θα αφιερώνουμε στον εαυτό μας; 7. Τι είναι αυτό που τελικά δεν μας ταιριάζει και θέλουμε να το αφήσουμε πίσω;

Στο τέλος της ημέρας είμαστε εμείς με τον εαυτό μας. Η μέρα μας έχει δώσει όλες τις πληροφορίες της και το μόνο που μένει είναι να τις αντιληφθούμε και να τις αξιοποιήσουμε δημιουργώντας καλύτερες συνθήκες για τη ζωή μας. Και αν πάλι όλα αλλάξουν θα ξέρουμε τον τρόπο για να είμαστε ευτυχισμένοι.

9 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
Post: Blog2_Post
bottom of page